Jäälyhdyt syttyvät pe 6.1.2023

04.01.2023

Jos sääennusteet pitävät paikkaansa, niin lyhdyt syttyvät perjantaina 6.1.2023 klo 15 mennessä ja palavat läpi yön. 

Alla lisäinfoa: 

1500 lyhtyä syttyy Paakissa päätien varteen (Kontiomäentie) ja sitä ympäröiville pelloille. Paakki sijaitsee n. 7km Kontiomäeltä ja 20km Vuokatista Naapurinvaaran kautta kohti vitostietä ja Kontiomäkeä. 

Autoja on liikenteessä paljon, joten toivomme ihmisiltä kärsivällisyyttä ja sitä, ettei autoja pysäköitäisi päätienvarteen tai pihateille. Päätien varresta on opasteet Paakin kylätalon vieressä sijaitsevalle parkkipaikalle (paikka eri kuin aiempina vuosina). Kulku parkkipaikalle ja sieltä pois on yksisuuntainen. 

Kylätalo sijaitsee Alatalontie 2B:ssä ja siellä kahvio on auki klo 15.00-21.00. Ulkoa voi ostaa makkaraa ja sisätiloista kahvia, kuumaa mehua ja pullaa. Maksuna käy käteinen tai kortti. Parkkipaikalta lähtee hyvin pohjustetut jäälyhtyjen reunustamat kävelyreitit, joita pitkin pääsee jalkaisin näkemään koko jäälyhtyalueen. 

Kävelymatka parkkipaikalta lyhtyalueen toiseen päähän on n. 600m ja siellä sijaitsee kota, jossa on ostettavissa nokipannukahvia, mehua, pullaa ja makkaraa. Maksuna käy käteinen tai kortti.